Vandaag is maandag 25 juni  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 22 juli 2017    Evangelie van 2017-07-22
(Maria Magdalena)
begintijd14:30 uur
 titelLezing Anselm Grün
beschrijving

De wereldberoemde monnik Anselm Grün bezoekt de Abdij van Berne in Heeswijk op zaterdag 22 juli 2017. Hij verzorgt een lezing, gaat in gesprek met het publiek en signeert zijn boeken bij boekhandel Berne. De datum is vastgelegd, het precieze programma is nog niet bekend. U kunt wel al plaatsen reserveren.

Anselm Grün (1945) groeide op in München. Hij studeerde filosofie en theologie, waarna hij zich verbond met de benedictijnen van de abdij van Münsterschwarzach. Grün is uiterlijk een echte monnik: bedachtzaam pratend, in zwarte pij, lange haren, lange baard. Maar wereldvreemd is hij allerminst. In het klooster is hij in de eerste plaats economisch directeur (cellarius). Hij draagt er de zakelijke verantwoordelijkheid voor een honderdtal monniken en 280 employees, die werkzaam zijn in de verschillende bedrijven die verbonden zijn met het klooster.

Bovendien is hij werkzaam als geestelijk adviseur en cursusleider. Zijn doel is het geloof zo praktiseren en uitleggen dat anderen het kunnen of weer leren begrijpen. Daarin is hij zo succesvol gebleken dat hij zich nu met recht ‘de bekendste spirituele auteur van onze tijd’ mag noemen. Zijn boeken zijn internationale bestsellers en in 28 talen vertaald.

Anselm Grün heeft een op het christendom gebaseerde boodschap voor de moderne mens, waarbij hij spirituele inzichten combineert met inzichten uit de moderne psychologie en oosterse meditatie. Vanuit zijn ervaringen als zakelijk directeur richt hij zijn boodschap vaak tot leiders van organisaties.

Wij zijn blij dat we Anselm Grün mogen ontvangen. Met hem reist Zacharias Heyes, eveneens woonachtig in Münsterschwarzach en auteur. Bij Berne Media verschijnen dit voorjaar van beide auteurs een boek, Langs bergen en dalen van het Leven door Anselm Grün, en Thuis bij jezelf, Goed omgaan met lichaam en ziel van Zacharias Heyes.

U kunt rekenen op een mooi inhoudelijk programma, midden in de zomer in de Abdij van Berne met Anselm Grün en Zacharias Heyes.

Praktische informatie:
Datum: 22 juli 2017
Aanvang: 14.30 uur

Abdijkerk, Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk | 14.30 uur | Boekhandel

De entree bedraagt € 15,-, plaatsen kunnen gereserveerd worden via activiteiten@bernemedia.com

info

activiteiten@bernemedia.com

locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl