Vandaag is dinsdag 22 mei  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 27 september 2017    Evangelie van 2017-09-27
begintijd10:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelAbdijdag Abdij van Egmond
beschrijving

Kom een dag op adem in de Abdij van Egmond en ontdek de monnik in jezelf. Of je nu wel of niet bekend bent met het kloosterleven maakt niet uit.

Waar je je ook voor inzet, dikwijls raak je gaandeweg de bezieling kwijt waarmee je ooit begon. Het enthousiasme van het begin is soms ver te zoeken en je bron van inspiratie lijkt droog te staan. Tijdens deze abdijdag  ga je, met behulp van de levenslessen van de monniken, op pelgrimstocht om de weg naar die bron opnieuw te vinden.

Abdijdagen 2017

  • woensdag 17 mei
  • woensdag 27 september

Ontdek de monnik in jezelf
Je bent een dag lang te gast bij de benedictijner monniken van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Zij vertellen hoe zij hun inspiratie levend houden. Samen met hen vier je de stilte van het gebed en krijg je de kans op zoek te gaan naar de monnik in je zelf. Het ochtendprogramma wordt geleid door Leo Fijen die in vele kloosters met religieuzen sprak. Hij maakte daarover tv-programma’s en schreef diverse boeken.

Programma

Ochtend

  • Gesprek met een broeder en de deelnemers door Leo Fijen
  • Middaggebed met de monniken
  • Lunch

Middag

  • Ontdekkingsroute naar de bron in jezelf in en om de abdij van Egmond
  • Workshop gregoriaans zingen met Bram Verheijen
  • Afsluitend gezamenlijk gesprek met een broeder onder leiding van Laetitia van der Lans
  • Vesperviering met de monniken

Kosten: € 60 per persoon inclusief lunch, koffie, thee en het pelgrimsboekje.

Deze abdijdagen organiseert De Zalige Zalm samen met Leo Fijen in samenwerking met de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen.

info

www.dezaligezalm.nl/werk/abdijdag

locatieSt. Adelbertabdij, Abdijlaan 26
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl