Vandaag is maandag 25 juni  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 23 september 2017    Evangelie van 2017-09-23
(Heilige Linus)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelopGROEIsymposium
beschrijving

Zaterdag 23 september 2017 vindt voor de derde maal het opGROEIsymposium plaats met als thema ‘Mijn kind, ik gun je het beste’. Het symposium ondersteunt ouders en opvoeders die vanuit een gelovige kijk op het leven hun kinderen een seksuele opvoeding willen geven. Dat stelt de ouders/opvoeders in onze huidige samenleving voor een flinke uitdaging.

Tijdens het opGROEIsymposium gaan sprekers uit binnen- en buitenland in lezingen en workshops vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp ‘Mijn kind, ik gun je het beste’. Zo zal Birgit Kelle, Duits journaliste, publiciste en voorzitter van ‘Frau 2000plus’, het thema bespreken in relatie tot de gendervraagstukken die zo actueel zijn in onze samenleving. Lambert Hendriks, priester en docent moraaltheologie, gaat in op de inhoud en achtergronden van de seksuele moraal van de katholieke Kerk. En Gert-Jan Segers, fractievoorzitter ChristenUnie, levert vanuit de politiek een bijdrage. Meer informatie over de precieze invulling van de dag, inclusief de workshops, volgt later.

De organisatie van het symposium is in handen van een aantal particulieren en enkele organisaties die actief zijn op het gebied van gezin & opvoeding, waaronder Samuel Advies, Instituut voor Huwelijk en Gezin (IHGO), Centrum voor Huwelijk & Gezin (CHG) van het bisdom Roermond en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS).

Wat: opGROEIsymposium
Thema: ‘Mijn kind, ik gun je het beste’ - De uitdaging van de seksuele opvoeding
Wanneer: Zaterdag 23 september 2017
Waar: Sint-Annagebouw, Sint Vitusstraat 1, Hilversum
Tijd: 10.00 uur inloop, 10.30 uur start programma, 16.30 uur slot met borrel
Prijs: € 25,- p.p.
Opgave: Opgave via de website

info

www.opgroeisymposium.nl

locatieSint-Annagebouw, Emmastraat 5 (achter de Vituskerk)
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl