Vandaag is zondag 18 november  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneerzaterdag 9 december 2017    Evangelie van 2017-12-09
begintijd10:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titelMars voor het Leven - katholiek programma
beschrijving

Zaterdag 9 december 2017 vindt de jaarlijkse Mars voor het Leven in Den Haag plaats.

In het politieke centrum van Nederland groeit jaarlijks het protest tegen de abortuswetgeving, zoals deze in Nederland gangbaar is. Deze wet maakt jaarlijks 30.000 ongeboren kinderen tot slachtoffer. 1 op de 7 zwangerschappen eindigt op dit moment in abortus. Het recht om te leven is Mensenrecht nummer 1. Wij geven een stem aan deze kinderen, die zelf nog geen stem hebben. Onze samenleving moet een cultuur van leven bevorderen en hulp bieden waar vrouwen in nood zijn.

Gelukkig zijn steeds meer mensen het hiermee eens en groeit de Mars al jaren in aantallen deelnemers. Steeds meer mensen vinden dat abortus geen oplossing is en staan op voor de ongeborenen! Maar dit jaar wordt speciaal: de samenwerkende organisaties streven dit jaar naar een grote groei in aantal deelnemers, zodat er voor ieder geaborteerd kind één man of vrouw of kind meeloopt. 30.000 mensen die hun protest laten horen op het Malieveld en biddend in stilte door de stad trekken. Katholieken en protestanten trekken er samen op om elk ongeboren kind een stem te geven. Zo kan dit jaar met uw hulp een omslag betekenen op pro-life gebied.

Programma
10.30 – Heilige Mis (nieuwe ritus) Paschalis Baylonkerk, Wassenaarseweg 53 in Den Haag
10.30 – Heilige Mis (Tridentijnse ritus) Sint-Jacobus de Meerdere, Parkstraat 65-A in Den Haag
12.00 – Programma op het Malieveld S.v.p. eigen lunchpakket meenemen
13.30 – De Mars voor het Leven door het centrum van Den Haag
15.30 tot 18.00 – Naprogramma voor volwassenen Anna van Buerenplein 29 in Den Haag
15.30 tot 18.00 – Naprogramma voor jongeren bij de Blauwe Zusters, Korte Koediefstraat 25 in Den Haag

Zie voor een compleet programmaoverzicht en de sprekers:
stirezo.nl/event/mars-voor-het-leven

Vervoer
Busvervoer is vanuit veel plekken beschikbaar. Meer hierover kunt u vinden op onze website. Verder wordt er in de voorafgaande week een Week van het Leven georganiseerd, waarbij er door de verschillende organisaties lezingen, presentaties en andere activiteiten zullen worden georganiseerd. Ook u kunt hier aan meedoen. Wij hopen van harte dat u zult komen om uw stem te laten horen voor het leven!

info

Marieke Al
Stichting Recht Zonder Onderscheid (Stirezo)
(024) 322 1425
www.stirezo.nl
www.weekvoorhetleven.nl

locatieMalieveld
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl