Vandaag is maandag 18 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 25 april 2017    Evangelie van 2017-04-25
begintijd12:00 uur
 titelPatriarch Bartholomeus bezoekt Taizé
beschrijving

Enkele dagen na Pasen heeft de gemeenschap van Taizé een heel bijzonder bezoek: voor de eerste keer komt Patriarch Bartholomeus van Constantinopel. Hij zal op 25 april a.s. voor enkele uren in Taizé zijn.  De pelgrimage naar Taizé van de Oecumenisch Patriarch is de afsluiting van een pastoraal bezoek aan Zwitserland naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het Orthodoxe centrum van Chambésy.

Het middelpunt van het bezoek, is de deelname van de Patriarch aan het gemeenschappelijk gebed van Taizé om 12 uur, in de Verzoeningskerk, samen met de broeders, vertegenwoordigers van verschillende Kerken en de jongeren die voor die week in Taizé zijn.

Het gebed is voor iedereen toegankelijk. Alleen degenen die speciaal voor die dag naar Taizé willen komen en hier ook blijven eten, en deelnemen aan een van de workshops aan het begin van de middag, worden gevraagd zich in te schrijven via de website van Taizé.

info

www.taize.fr/nl_article132.html

locatieVerzoeningskerk
plaatsTaizé (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl