Vandaag is zaterdag 23 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 1 april 2017    Evangelie van 2017-04-01
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenAvond - Requiem van Mozart
beschrijving

Op zaterdag 1 april (echt waar) vindt in studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19, Tilburg) weer een CobbenhagenAvond plaats.

In het kader van de Veertigdagentijd zal tijdens deze avond het Requiem van Mozart vertoond worden, in een schitterende uitvoering uit 1989 door het koor en symfonieorkest van de Bayerische Rundfunk o.l.v. Leonard Bernstein.

Mozarts Requiem is zonder twijfel een van de grootste werken van de muziekgeschiedenis. Het concert wordt vertoond op een groot scherm met dolby-surround geluid. Tevens wordt de vertaling van de Latijnse tekst geprojecteerd, zodat het geheel goed te volgen is. Het Requiem wordt kort ingeleid door studentenpastor Michiel Peeters.

De CobbenhagenAvonden zijn ongeveer maandelijks door het studentenpastoraat van de Universiteit van Tilburg, studentenparochie Maranatha en katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding georganiseerde culturele avonden. In de geest van universiteitsstichter Cobbenhagen willen ze academische wereld, christelijk voorstel en regio Tilburg bij elkaar brengen.

De avonden worden gehouden op zaterdagavond om 20.00 uur in studentenkerk Maranatha aan Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg. Na het ‘formele’ gedeelte volgt er een borrel met boekentafel. De avonden zijn vrij toegankelijk. Na afloop wordt er een collecte gehouden.

Op de Prof. Cobbenhagenlaan is ruim gratis parkeergelegenheid. Station Tilburg Universiteit ligt op 10 minuten loopafstand.

info

Studentenkerk Maranatha
(013) 4675302

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl