Vandaag is zaterdag 23 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 12 mei 2017    Evangelie van 2017-05-12
(Sint Pancratius)
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelVoorstelling - Titus Brandsma: Held of Heilig
beschrijving

Het slot van ons jubileumjaar kende een zeer succesvolle voorstelling ‘Francesco’ over het leven van Franciscus van Assisi. Onze parochiefederatie biedt u dit jaar wederom een geweldige voorstelling aan. Hiervoor wordt u van harte uitgenodigd.

Op vrijdag 12 mei 2017 kunt u de theatervoorstelling met (levensgrote) poppen ‘Titus Brandsma, Held of heilige?’ gaan beleven.

Titus Brandsma is voor velen een bekende naam. De meesten van ons weten dat hij in Dachau om het leven werd gebracht, maar vaak weten we niet wie deze pater en karmeliet was. Was hij een heilige? Was hij een verzetsheld? Of beide?

In de voorstelling vertelt Peter Vermaat het levensverhaal van een religieus bewogen man. Hij werd in 1881 als Anno Sjoerd geboren, ging naar het kleinseminarie van de franciscanen in Megen en sloot zich daarna aan bij de karmelieten. Daar nam hij de kloosternaam Titus aan. Na zijn priesterwijding studeerde hij in Rome, promoveerde in de wijsbegeerte en werd hoogleraar in Nijmegen. Hij was gefascineerd door Teresa van Avila.

Titus bleef oog hebben voor de mensen om zich heen en deed veel journalistiek werk. Toen ons land werd bezet door de Duitsers, kwam Titus Brandsma met hen in conflict. De directe aanleiding tot zijn arrestatie was zijn actie om de dagbladen te bewegen geen artikelen en advertenties van de NSB op te nemen. Acht weken zat hij in een cel in Scheveningen. Daarna in het Politie Doorgangskamp in Amersfoort, opnieuw in Scheveningen, vervolgens in Kleef, om te sterven in Dachau.

Parochianen die in ons jubileumjaar de voorstelling ‘Francesco’ bezochten, weten dat zij deze voorstelling over Titus Brandsma niet mogen missen. Voor alle andere parochianen geldt: Kom ook! U mist veel wanneer u er niet bij bent!

Details
Wie: voor iedereen
Waar: St. Joseph kerk, dr. Schaepmanstraat 12, Wateringen
Wanneer: vrijdag 12 mei 2017
Tijd: 20.00 - 22.00 uur incl. pauze
Kosten: geen, vrij entree

info

communicatie@rkwestland.nl
www.rkwestland.nl

locatieSt. Joseph kerk, Doctor Schaepmanstraat 12
plaatsWateringen (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl