Vandaag is maandag 18 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 1 maart t/m maandag 17 april 2017    Evangelie van 2017-03-01
(Aswoensdag)
 titelKruisweg in de Domkerk
beschrijving

Tijdens de Veertigdagentijd en Pasen is in de Domkerk van Utrecht een tentoonstelling te zien van een bijzondere kruisweg.

Daniël Scheurink (1994) heeft in 2014 en 2015 gewerkt aan een serie schilderijen met als onderwep de kruisweg van Jezus. De weg van zijn veroordeling tot aan de graflegging.

Daniël is een kunstenares met een verstandelijke beperking, zij werkt op Reinaerde Ateliers de Wijde Doelen. Ateliers de Wijde Doelen in de Biltstraat 333 bestaat uit een keramiek- en een grafiekatelier waar dagelijks rond 35 kunstenaars met een verstandelijke beperking werken. Daniël is een getalenteerde en bevlogen jonge kunstenares die in beide ateliers werkt. Zij maakt zowel keramiek als tekeningen, schilderijen en linoleumsneden.

Daniël heeft een fascinatie voor de figuur Jezus en in het bijzonder de lijdensweg. Als kind zag zij op vakanties in frankrijk soms kerken van binnen en daarmee ook kruisigingen van Jezus. Daar begreep zij niets van en durfde steeds vaker niet naar binnen. De film Jesus Christ Superstar bracht haar meer duidelijkheid over de kruisigingbeelden en zorgde ervoor dat zij nog meer geïnteresseerd raakte in het thema van de lijdensweg.

Daniël heeft sindsdien haar fascinatie voor Jezus en de verhalen niet verloren.
Het talent van Daniël wordt zichtbaar in deze serie schilderijen, waarin zij laat zien hoe direct, emotioneel en bondig zij haar verhaal kan vertellen. De schilderijen zijn in al hun directheid en eenvoud verbluffend rijk in hun vertellende kwaliteit! De Domkerk is dagelijks.

info

www.domkerk.nl

locatieDomkerk, Achter de Dom 1
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl