Vandaag is donderdag 21 juni  

categorie categorie Reis
reis
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017    Evangelie van 2017-06-02
 titelPinkstervoettocht Franciscaanse Beweging
beschrijving

Voor de 48ste keer in haar bestaan organiseert de Franciscaanse Beweging een Pinkstervoettocht. Dit jaar van 2 – 5 juni in de Hatertse en Overasseltse Vennen bij Nijmegen. De Pinkstervoettocht is een weekend waarin wandelen en bezinnen gecombineerd worden. Wandelen met diepgang dus. Dit jaar is er aandacht voor de schepping. Aan de hand van de spiritualiteit van Franciscus van Assisi reflecteren de deelnemers op de manier waarop we met de aarde omgaan. Het aardse en het spirituele worden op die manier samengebracht.

Er wordt drie dagen gewandeld in groepen van acht tot tien deelnemers, over een afstand van 8 of 16 kilometer. De groepen worden ruwweg op leeftijd samengesteld. Zo zijn er groepen voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en volwassenen.  Op die manier zorgt de FB ervoor dat de gesprekken onderweg aansluiten bij de belevingswereld van de deelnemers.

De Pinkstervoettochten van de Franciscaanse Beweging kennen een lange traditie. In 1970 vond de eerste meerdaagse wandeltocht plaats. Deze 48ste Pinkstervoettocht wordt gelopen in de Hatertse en Overasseltse Vennen bij Nijmegen. Het jaarthema van de Franciscaanse Beweging, ‘het lied van broeder zon’, het Zonnelied of de lofzang van de schepselen, staat centraal tijdens de Pinkstervoettocht. Tijdens de gesprekken onderweg, in de ontmoetingen, de bezinningsmomenten, vieringen en workshops in het Pinksterweekend is er extra aandacht voor deze beroemde tekst van Franciscus. De combinatie van wandelen en overwegingen is karakteristiek voor de Pinkstervoettochten van de Franciscaanse Beweging.

Aanmelden en meer informatie via de website

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging (FB) brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieHatertse en Overasseltse Vennen
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl