Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 april 2017    Evangelie van 2017-04-09
(Palmzondag)
begintijd16:00 uur
 titelPassieconcert - De Veertien Stonden
beschrijving

Palmzondag 9 april om 16.00 uur verzorgt het Basilicakoor een passieconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht. Uitgevoerd worden ‘De Veertien Stonden’ van componist Hans Leenders. Voor de uitvoering van deze première heeft het Basilicakoor zich verzekerd van de medewerking van een twintigtal gastzangers.

Hans Leenders schreef dit werk op tekst van de Belgische dichter Guido Gezelle (1830-1899). De bijzonder aangrijpende teksten verhalen over de kruisweg van Jezus. Een Via Crucis zoals we die ook kennen van Franz Liszt.

De componist heeft ‘De Veertien Stonden’ getoonzet voor koor en klein orgel, waarbij de intermezzi voor groot orgel gedacht zijn. We herkennen de optredende personages zoals Maria Magdalena, Simon van Cyrene en Christus zelf aan de steeds terugkerende Leitmotiven.

Uitvoerenden zijn het Basilicakoor met gastzangers.
Aan het orgel: Sjef Streukens
Aan het hoofdorgel: Remy Syrier

Entree: € 10
kassa aan de ingang van de kerk

info

www.sterre-der-zee.nl

locatieBasiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl