Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie processie
processie
wanneerzaterdag 18 maart 2017    Evangelie van 2017-03-18
 titelStille Omgang - busreis vanuit NB/UT
beschrijving

Het jaarlijks terugkerende evenement ‘de Stille Omgang’ staat weer voor de deur! Dit jaar zal het plaatsvinden op zaterdag 18 maart in de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam. Op die avond zullen jongeren uit het hele land samenkomen om het Mirakel van Amsterdam te gedenken en hun geloof te vieren. Deze keer zal het programma in het teken staan van het thema ‘LEEF!’

Waarom dit thema?
God heeft ons het leven gegeven. Zonder Hem zou het leven niet bestaan! Aan de hand van dit thema gaan we op zoek naar Gods aanwezigheid in ons leven en dat van anderen, en naar hoe we in kunnen gaan op Zijn uitnodiging aan ons om écht te leven.

Busreis Bisdom ’s-Hertogenbosch en Aartsbisdom Utrecht
Op zaterdag 18 maart 2017 reizen we ook vanuit ons bisdom met jongeren in één bus vanuit Arnhem, via Nijmegen, Den Bosch en Nieuwegein, naar Amsterdam voor het Jongerenprogramma van de Stille Omgang. Dit programma begint om 19.30u en is rond 0.30u weer afgelopen.

Opstapplekken bus
Er zijn in ieder bisdom 2 opstapplekken, waar je op de bus kunt stappen, en na afloop ook weer wordt afgezet. Hier is een overzicht van de opstaptijden- en locaties:

16.15 uur - Arnhem, Transferium Gelredome, Batarievenweg 25
16.45 uur - Nijmegen, busstation Nijmegen Dukenburg
17.45 uur - Den Bosch, Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
18.30 uur - Nieuwegein, McDonald’s A12, Ravenswade 1

19.00 uur - Amsterdam, Mozes en Aäronkerk (Waterlooplein 207)

Probeer een kwartier voor de vertrektijd op locatie aanwezig te zijn.

De tijd van terugkomst is niet precies aan te geven, maar een schatting is als volgt:

00.30 uur - Einde Jongerenprogramma Stille Omgang
01.00 uur - Vertrek vanuit Amsterdam
01.30 uur - Nieuwegein, McDonald’s A12, Ravenswade 1
02.15 uur - Den Bosch, Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
03.00 uur - Nijmegen, busstation Nijmegen - Dukenburg
03.30 uur - Arnhem, Transferium Gelredome, Batarievenweg 25

Kosten
Dankzij sponsoring vanuit o.a. de betrokken bisdommen, betaal je slechts € 10,- p.p. voor deze activiteit! Hierin zitten zowel de reiskosten, als de entree tot het Jongerenprogramma van 8 euro. Je hoeft je dus niet aan te melden via de centrale website van het Jongerenprogramma van de Stille Omgang, dit doen wij voor jou. Je dient het bedrag van € 10,- contant te overhandigen op het moment dat je de bus instapt.

Aanmelden
Aanmelden voor de Jongeren Busreis naar de Stille Omgang kan door het sturen van een email naar perbusnaarso@gmail.com , je krijgt dan een link naar een online Opgaveformulier toegestuurd. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 maart. 

Maaltijd
Een avondmaaltijd wordt niet verzorgd. Zorg dus dat je zelf een diner-pakketje meeneemt, dat je in de bus kunt opeten (of direct na aankomst in Amsterdam). Natuurlijk zijn er wel rijkelijk snacks aanwezig in de bus :)

Carpool
Omdat je midden in de nacht op de opstapplek aankomt, is het belangrijk dat het vervoer vanuit de opstapplek naar je huis goed geregeld is van tevoren. In bisdom Den Bosch zijn er enkele auto’s beschikbaar om je van en naar de bus te brengen om in de avond ook weer thuis te komen. Indien je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan bij je aanmelding. Ook in bisdom Utrecht kun je elkaar helpen om thuis te komen en te ‘carpoolen’. Geef bij aanmelding aan of je plekken vrij hebt in de auto en of je graag wilt meerijden. Ook kun je met elkaar contact opnemen via dit FB event.

Hopelijk zien we jou in de bus op 18 maart!!

info

Bisdom Den Bosch:
pastor Pieter Zimmerman, (06) 26 25 76 69
pastor Stefan Schevers, (06) 24 96 70 35

Aartsbisom Utrecht:
Marcel Jansen (06) 15 69 83 45

www.so17.nl
www.facebook.com/StilleOmgang

perbusnaarso@gmail.com
goo.gl/forms/Gx78A7bwDyw4kXKX2

locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl