Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 5 maart 2017    Evangelie van 2017-03-05
begintijd15:30 uur
 titelConcertbeleving - De Kruisweg
beschrijving

Canta Felice vertolkt, onder muzikale leiding van Ivo Boytchev, de kruisweg op een indrukwekkende muzikale wijze. Na Delden, Tubbergen, Brugge en Vriezenveen vindt de concertbeleving dit keer plaats in de St. Stephanuskerk van Borne.

Mensen vertelden na afloop van vorige concerten dat het hen goed deed. Sommigen waren ontroerd omdat hun persoonlijk leed een stem kreeg, hun last verlicht werd. Pasen is een vrolijk feest. Maar Pasen is ook, zoals Marinus van den Berg het verwoord een feest van kwetsbare en prille hoop. Beschadigde mensen zijn op zoek naar steun en erkenning van hun verdriet. De concertbeleving ‘Het zware verlicht’ staat hier bij stil, biedt troost, raakt het gevoel.

De kruisweg is van alle tijden en van alle mensen. Rijk of arm. Homo of hetero. Donker of blank. Binnenlander of buitenlander. Kind of volwassene. Gelovig of ongelovig. Iedereen komt in aanraking met lijden en verdriet. En iedereen zal er mee moeten leren omgaan. Het hoort bij het leven.

De kerk wordt sfeervol versiert door dagactiviteitencentrum de Ster. Tijdens de vertolking van het Via Crucis van Franz Liszt worden beelden getoond van de Franse kunstenaar Jean Luc Bonduau en bij het Stabat Mater van Karl Jenkins zijn beelden te zien van ‘Verbonden in Licht’ Borne. Verbonden in licht organiseert gedachtenisavonden op het kerkhof van Borne. Verbonden in licht is een gedenkmoment voor iedereen, ongeacht kerkelijk of religieuze achtergrond, ongeacht wie wordt gemist of is verloren, ongeacht of er wel of niet een persoonlijke binding is met de begraafplaats zelf.  Met prachtige muziek, inspirerende vertellingen van Marinus van den Berg en de ‘levensbekentenissen’ van bezoekers belooft het een bijzonder concert te worden. Een concert met beleving.

De concertbeleving vindt plaats op Zondag 5 maart in de St. Stephanuskerk Borne en begint om 15.30 uur.

Kaarten kosten € 10,- en kunt u bestellen per e-mail

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij DAC de Ster, VVV Borne, Primera Tubbergen en bij de entree van de kerk voorafgaand aan het concert.

De opbrengst van de concertbeleving wordt geschonken aan de stichting Evi uit Borne. (www.stichtingevi.nl)

info

hetzwareverlichtborne@gmail.com

locatieSt. Stephanuskerk, Stationsstraat 2
plaatsBorne (Overijssel)
postcode76
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl