Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Lezing
lezing
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 10 maart 2017    Evangelie van 2017-03-10
begintijd19:00 uur
 titelAcademie Rolduc over christelijke identiteit
beschrijving

Hoe ben ik katholiek in deze tijd?

Wat betekent het om katholiek te zijn in Nederland vandaag de dag? De vraag stellen is gemakkelijker dan hem beantwoorden. Daarnaast zal hij bij veel katholieken niet direct optimisme oproepen: kerksluitingen zijn aan de orde van de dag, geloofstaal verdampt en jongeren blijven weg. De Rooms-katholieke kerk lijkt in Nederland in crisis te verkeren en er is op dit moment weinig om trots op te zijn. Maar is dit het hele verhaal?

Volgens Thijs Caspers niet. Hij opent deze avond voor u een aantal perspectieven die een nieuw licht werpen op wat ‘katholiek-zijn’ in deze tijd kan betekenen. Hij gaat met u op zoek naar taal om het eigen geloven en handelen duidelijker onder woorden te kunnen brengen. Door ons bewuster te zijn van de “bronnen” waaruit wij drinken, kunnen katholieken immers gemakkelijker bruggen slaan tussen het geloof en de eigentijdse samenleving.

Caspers’ bronnenonderzoek richt zich allereerst op het pontificaat van Paus Franciscus. Wat heeft deze Paus ons te vertellen? Wat kunnen wij van zijn daden leren? In het verlengde van Paus Franciscus wordt het katholiek sociaal denken nader bekeken. Deze katholieke visie op goed samenleven bevat een aantal waardevolle richtingwijzers die ons kunnen helpen op verhaal te komen in de wereld van nu.

Thijs Caspers
Thijs Caspers is theoloog en als gastonderzoeker verbonden aan Tilburg University

Programma
19.00 uur: 1e gedeelte
19.45 uur: koffiepauze
20.00 uur: 2e gedeelte
20.45 uur: vragen en open dialoog
21.30 uur: einde

Details

  • Belangstellenden kunnen per avond inschrijven
  • Kosten: € 5 per bijeenkomst
  • De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc in Kerkrade
  • Aanvang: steeds om 19.00 uur.
  • Aanmelden kan per e-mail

info

academie.rolduc@gmail.com
www.bisdom-roermond.nl

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieAbdij Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl