Vandaag is zaterdag 23 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 28 mei 2017    Evangelie van 2017-05-28
begintijd10:00 uur
eindtijd11:15 uur
 titelMeimaand - Mariamaand - kwd met kinderen
beschrijving

In de maand mei denken we speciaal aan Maria, de moeder van Jezus en van ons allemaal. De hele maand zullen we met jullie deze Mariamaand in de kerk vieren.

Tijdens de 10 uur mis op hieronder genoemde dagen is er voor alle kinderen kinderwoorddienst.

  • Zondag 7 mei: Start Meimaand-Mariamaand
  • Zondag 14 mei: Moederdag voor Maria
  • Zondag 21 mei: Meimaand-Mariamaand
  • Donderdag 25 mei: Hemelvaartsdag
  • Zondag 28 mei: afsluiting Meimaand-Mariamaand

Tijdens de kinderwoorddienst horen de kinderen de verschillende verschijningsverhalen van Maria waaronder die in Lourdes, Banneux, Kevelaer en natuurlijk nu die van 100 jaar geleden in Fatima.

Per zondag mogen kinderen hun eigen intenties opschrijven op de �Geheimen-vlaggetjes� waarvoor na de mis een Tientje van de Rozenkrans wordt gebeden in de Mariakapel. De vlaggetjes worden daar opgehangen.

Afsluiting Mariamaand zondag 28 mei:
Aan het einde van de maand is er een lange lijn met vlaggetjes die in een lange sliert door kinderen de kerk wordt ingedragen onderweg naar de Mariakapel. We hopen dat we 100 vlaggetjes bij elkaar kunnen sparen, vol met de geheimen van de rozenkrans en met de intenties van de kinderen.

info

www.lambertuskerk-rotterdam.nl/meimaandmariamaand.html

locatieH. Lambertuskerk
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl