Vandaag is zondag 22 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 26 maart 2017    Evangelie van 2017-03-26
(Zondag Laetare)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelOriëntatiedag Vronesteyn
beschrijving

Zondag 26 maart 2017 van 14.00 tot 17.00 uur is er een Oriëntatiedag van priester- en diakenopleiding Vronesteyn te Voorburg.

God heeft een bedoeling met het leven van iedere mens, de vraag is echter hoe dit plan van de Heer eruit ziet voor jou.

Priester worden in deze tijd?
Jezus riep mensen om Hem te volgen (Mc. 1,15). Naast de oproep aan alle mensen van goede wil koos de Heer twaalf leerlingen uit om op een bijzondere manier met Hem verbonden te zijn en uitgezonden te worden.

Zou je als man van geloof beschikbaar willen zijn als priester, in dienst van de Heer? Misschien komt de vraag wel eens in jou op of God jou daartoe roept? Mogelijk is deze persoonlijke vraag bij je opgekomen in de parochie waarin je actief bent, in een (jongeren)groep, op de Wereldjongerendagen of in gebed. Weet dan dat je niet de enige bent! Momenteel telt het bisdom Rotterdam 5 priesterstudenten. Je bent dus niet de enige die er over nadenkt om priester te worden en er zijn meer mannen met deze vraag bezig die zich voorbereiden op het priesterschap.

Deze Oriëntatiedag is speciaal voor jou om antwoorden te krijgen op vragen met betrekking tot het priesterschap. Het is dé gelegenheid om eens met de rector en met priesterstudenten te spreken. Je kunt uitvinden hoe de opleiding in elkaar zit en hoe anderen ontdekt hebben dat ze ‘geroepen’ zijn. De dag vindt plaats op Vronesteyn. Het is dus gelijk mogelijk om iets van de sfeer aldaar te proeven.

Heb je er wel eens over gedacht om diaken te worden?
De eerste apostelen stelden in Jezus’ naam door handoplegging en gebed diakens aan ten behoeve van de zorg voor de ondersteuning (Hand. 6, 1-6). Naast liturgie en catechese is het de taak van de Kerk actief te zijn in diaconie teneinde het geloof te verkondigen in daden van liefde.

Zou je als man van geloof als diaken beschikbaar willen zijn in dienst van de Heer? Dan is het echt te overwegen om je te oriënteren op het ambt van diaken.

info

Rector drs. Walter Broeders
(070) 387 38 04
priesteropleiding@bisdomrotterdam.nl
www.vronesteyn.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieVronesteyn, Park Vronesteyn 14
plaatsVoorburg (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl