Vandaag is dinsdag 24 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 6 t/m zaterdag 8 april 2017    Evangelie van 2017-04-06
 titelVastenactie Pelgrimstocht
beschrijving

Voor de zevende maal houdt Vastenactie een driedaagse pelgrimstocht. En wel van donderdag 6 april tot en met zaterdag 8 april 2017. We keren met onze Pelgrimstocht terug in de regio waar we ooit begonnen: Zuid-Limburg.

Doet u ook mee?
Drie dagen lang wandelen over de heuvels en door de dalen van Zuid-Limburg. Iedere dag vertrekken we vanaf conferentieoord Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade om ongeveer 20 km, soms een klein beetje meer, te pelgrimeren. 

Bezinning en thema
We pelgrimeren ter bezinning op onszelf en onze levensstijl, maar ook om geld in te zamelen voor het centrale Vastenactieproject in El Salvador. Onderweg houden we halt voor momenten van bezinning. Voor onszelf, voor onze tochtgenoten, voor medemensen in El Salvador of elders op de wereld, voor Gods Schepping.

‘Eilanden van Hoop’, het jaarthema van Vastenactie 2017, vormt het uitgangspunt voor bezinningsmomenten die we iedere dag zowel aan het begin, tijdens en aan het einde van de pelgrimswandeling zullen houden. In San Salvador proberen kerkelijke instellingen ‘Eilanden van Hoop’ in te richten om zo te bouwen aan een meer vreedzame en rechtvaardige samenleving in stad en land. We willen stil staan bij de vraag hoe wij een ‘Eiland van Hoop’ kunnen zijn.

Op donderdag en vrijdag is er na afloop van de warme maaltijd nog een inhoudelijke themabijeenkomst die ook toegankelijk is voor mensen die niet meelopen met de Pelgrimstocht. Zie voor meer informatie, plaats een aanvangstijd onder routes en programma.

Sponsoring
Als pelgrim kunt u zich laten sponsoren. De opbrengst daarvan is bestemd voor het Vastenactieproject in El Salvador. Familieleden, vrienden, kennissen en collega’s zullen zeker bereid zijn om een bijdrage te leveren als waardering voor uw inzet als pelgrim. Aarzel dus niet om hen te benaderen! 

Niet elke dag meelopen?
Iedereen is welkom, dus ook mensen die slechts één of twee dagen willen meelopen. We starten iedere dag om 9.30 uur. Opgeven hiervoor is wenselijk, zodat wij enig zicht hebben op het aantal deelnemers. Wilt u op donderdag en vrijdag gebruik maken van het vervoer (ná avondprogramma, vertrek rond 21.30 uur) van de aankomstplaats van die dag terug naar de startplek Rolduc, dan is het verplicht om zich op te geven vanwege het inhuren van bussen. Datzelfde geldt als u gebruik wilt maken van lunch en warme maaltijd ’s avonds rond 17.30 uur (na afloop van de wandeling op de aankomstplaats van die dag)

info

www.vastenactie.nl/pelgrimstocht/pelgrimstocht2017

locatieEerste dag vertrek vanaf Abdij Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl