Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 10 t/m zondag 11 december 2016    Evangelie van 2016-12-10
begintijd10:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titelKerstmarkt Haarlem
beschrijving

Op zaterdag 10 en zondag 11 december wordt de binnenstad van Haarlem omgetoverd in kerstsfeer. De kerstmarkt in Haarlem is één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland en de Benelux.

Er staan ruim 300 kerstkramen opgesteld langs de Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat, Grote Markt, Koningstraat, Botermarkt, Gierstraat en het Proveniersplein. Daarnaast wordt de Schagchelstraat op zaterdag omgedoopt in het pittoreske straatje van Emma. Hiermee is het Anton Pieckfestival met meer dan veertig figuranten in ere hersteld.

Natuurlijk worden alle locaties opgeluisterd met kerstmuziek en treden er diverse koren op. Uniek dit jaar is de kerstballenruilbeurs waarvan de opbrengst volledig aan een goed doel wordt geschonken.

Ook aan de inwendige mens is gedacht; warme glühwein, broodjes smeuiig vlees van de smoker, vers gemaakte ambachtelijke wafels, koffie van Dikke Bertha en nog veel meer. Daarnaast vindt in het Raaksgebied het Winterbierfestival plaats.

Vanwege de te verwachten drukte adviseert de organisatie de bezoekers aan dit geweldige evenement om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Vanaf het station bent u binnen vijf minuten bij de eerste locatie.

info

www.kerstmarkthaarlem.nl

locatie
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl