Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 28 t/m zondag 30 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-28
begintijd16:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelAbdijweekend - Proeven van anders leven
beschrijving

Leven in een abdij oefent al eeuwenlang een grote fascinatie uit: op monniken die hun leven aldaar doorbrengen, maar ook op mensen rondom deze spirituele centra en de velen die zoeken naar een levensvorm die recht doet aan hun sterke en zwakke kanten. De kunst van het benedictijnse leven bestaat erin je open te stellen en ontvankelijk te zijn voor waar het om gaat. Maar al te vaak krijg je daar door de media een romantisch beeld van: alsof een benedictijnse levensvorm je alles voorschotelt, en je in alle rust en regelmaat lekker kunt relaxen. Het echte leven volgens de Regel van Sint Benedictus uit de 6e eeuw gaat dieper dan dat. Het betekent om echt anders te gaan leven dan je toch al deed. Je laat je keer op keer weer ‘storen’ en uit je vastgelegde patronen halen. Staat dat niet op gespannen voet met de concrete praktijk van het kloosterleven? En wat betekent het voor het leven in de huidige samenleving?

Dat zullen we tijdens dit weekend gaan verkennen. Niet door een training maar door te proeven van een benedictijnse levensvorm. We leven in het ritme van de abdij. In toelichting en gesprek gaan we zoek naar aanknopingspunten voor anders leven in onze eigen biografie. In meditatieve momenten gaan we ruimte maken voor de stem van de Ander in ons leven. In het zingen van monastieke gezangen ervaren we iets van de rijkdom en de volheid die het andere opent. Het weekend biedt een frisse kijk voor allen die benieuwd zijn om de andere kant te verkennen, van hun eigen leven en de benedictijnse levensvorm – gevorderden en beginners.

Kosten: € 135 (all in). Kamers met toilet en douche.

Aanvang: op vrijdag om 16.00 uur. Vertrek op zondag om 14.00 uur.

info

infomatie: stiltecentrum@willibrords-abbey.nl
Aanmelding:  stiltecentrum@outlook.com

www.willibrordsabdij.nl

locatieSt. Willibrordsabdij, Abdijlaan 1
plaatsDoetinchem (Gelderland)
postcode70
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl