Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 30 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-30
begintijd16:30 uur
 titelNederlandse Mariavespers
beschrijving

Op zondag 30 oktober om 16.30 u zijn er weer gezongen vespers in de St. Adrianuskerk, Molenstraat 29 te Naaldwijk.

De Schola Cantorum van de St. Adrianuskerk o.l.v. Ben Hillen zingt op regelmatige basis de Nederlandse vespers in gregoriaanse stijl van de in 2012 overleden priester-componist Gerard Lesscher uit Hengelo.

De uitgave van zijn getijdenboek omvat 1400 pagina’s en zal in 2016 verschijnen. Zie: www.nederlandsgraduale.nl

Door de Nationale Raad van Liturgie (NRL) wordt dit werk beschouwd als een verrijking voor het gezongen getijdengebed in Nederland. De teksten van dit gezongen getijdengebed zijn in overeenstemming met het getijdenboek dat in 1990 voor het Nederlandse en Vlaamse taalgebied beschikbaar kwam als uitvloeisel van het Tweede Vaticaans Concilie.

De Nederlandse vespers zoals Gerard Lesscher die componeerde, ademen de meditatieve sfeer van het gregoriaans, zijn fijn om te zingen en geven veel ruimte aan volksdeelname.

info

info@nederlandsgraduale.nl
www.nederlandsgraduale.nl

locatieSt. Adrianuskerk, Molenstraat 29
plaatsNaaldwijk (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl