Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneervrijdag 28 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-28
begintijd10:30 uur
eindtijd13:15 uur
 titelPresentatie Armoedeonderzoek 2016
beschrijving

Het onderzoeksrapport ‘Armoede in Nederland 2016’ wordt vrijdag 28 oktober 2016 gepresenteerd. Dit rapport geeft de resultaten weer van het onderzoek naar materiële en immateriele, individuele en collectieve hulpverlening die plaatselijke kerken verlenen aan mensen die in financiële knelposities komen. Dit onderzoek is door een groot aantal kerkgenootschappen gezamenlijk gedaan.

Mgr. Gerard de Korte, bisschop van ‘s-Hertogenbosch en bisschop-referent voor Kerk en Samenleving van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, en René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, bieden het rapport aan staatssecretaris Jetta Klijnsma aan.

Ook vindt er een discussie plaats met betrokkenen uit kerken, maatschappelijke organisaties en politiek. Deze discussie, met inbreng van het publiek, zal gaan over de betekenis van hetgeen de kerken tegenkomen en het beleid dat kerken en politiek zouden moeten voeren rond armoede in Nederland.

Datum en tijd: Vrijdag 28 oktober, 10.30-13.15 uur.
Plaats: Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht.
De toegang is gratis maar aanmelden is noodzakelijk, dit kan tot uiterlijk 23 oktober 2016.

info

www.knooppuntkerkenenarmoede.nl/armoedeonderzoek-presentatie

locatieProtestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl