Vandaag is woensdag 24 april  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Katholiek Alpha Centrum
(RK Alphacentrum)

Katholiek Alpha Centrum

Website E-mail

Steenschuur 19
2311 ES  Leiden

info@rk-alphacentrum.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 20 september 2016    Evangelie van 2016-09-20
(Prinsjesdag)
begintijd18:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelAlphacursus in rk-setting
beschrijving

De Alpha is de eerste letter van het Griekse alfabet. Het begin. Een bekend gezegde luidt: ‘Alle begin is moeilijk’. Dit geldt niet voor de Alpha-cursus. Deze Alpha is laagdrempelig en geschikt voor alle leeftijden en diverse instroomniveaus. Vraag je je wel eens af waarom je leeft, wat je hier op aarde doet en of God wel bestaat? Dit zijn precies de vragen die tijdens de cursus aan de orde komen. Door enkele weken bewust met je vragen en de vaste onderwerpen bezig te zijn en er samen over te spreken kom je beslist een stukje verder.

De Alpha-cursus is interkerkelijk en wordt wereldwijd gegeven. Je maakt er in tien weken tijd kennis met het christelijke geloof. Maar ook mensen die hun, al aanwezige, kennis willen opfrissen, vinden hun weg naar de Alpha.

Wekelijks komt de groep bij elkaar. We starten met een uitstekende en gezellige maaltijd, klaargemaakt en opgediend door de medewerkers. Een belangrijk onderdeel van de avond waarin we elkaar beter leren kennen.

Na het eten luisteren we naar een korte, boeiende inleiding over het christelijke geloof. De inleidingen worden o.a. gegeven door leden van het pastorale team van de parochie.

Na de koffie wordt er in kleine groepjes nagepraat. Omdat alle vragen gesteld mogen worden is het soms verrassend welke wending het gesprek kan nemen.

Halverwege de cursus komen we een hele zaterdag bij elkaar voor inleidingen, ontspanning en goed eten. Centraal staat de persoon van de Heilige Geest. Wie is Hij en hoe werkt Hij in ons leven?

De slotavond is extra feestelijk. Ook jouw gasten zijn dan welkom. De meeste cursisten vinden het jammer dat er dan een einde is gekomen aan een inspirerende periode.

Bijeenkomsten zijn op dinsdagavond tenzij anders aangegeven:

  • 20 september – start
  • 27 september
  • 4 oktober
  • 11 oktober
    (18 oktober - vakantie; geen bijeenkomst)
  • 25 oktober
  • Zaterdag 29 oktober - de gehele dag
  • 1 november
  • 8 november
  • 15 november
  • 22 november
  • 29 november - feestelijke slotavond

info

www.lambertuskerk-rotterdam.nl/alpha-cursus-rk.html
secretariaat@lambertuskerk-rotterdam.nl
(010) 412 36 90

organisatieKatholiek Alpha Centrum
locatiePastorie H.Lambertuskerk, Hoflaan 121
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl