Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 t/m zaterdag 10 september 2016    Evangelie van 2016-09-04
 titelPelgrimswandeling naar Peerke Donders
beschrijving

Klooster Wittem organiseert van 4 tot en met 10 september 2016 voor de elfde keer een zevendaagse voettocht, het zgn. PeerkePad. Dat is een wandelroute van plm. 160 km vanuit Wittem, het Zuid-Limburgse bedevaartsoord van St.Gerardus Majella, naar het heiligdom van zijn ordesgenoot de zalige Petrus Donders in Tilburg-Noord.

De pelgrimstocht gaat grotendeels via landwegen en bospaden door het Geul- en Maasdal en door de Belgische en Brabantse Kempen. De dagetappes zijn tussen 16 en 29 km lang en niet moeilijk voor redelijk geoefende wandelaars. Overnacht wordt er in middenklasse hotels en een pelgrimshuis; en er is bagagevervoer geregeld.

De groepswandeling staat onder leiding van pater Henk Erinkveld, rector van Klooster Wittem en een ervaren begeleider van pelgrimstochten. Een informatiefolder is bij hem verkrijgbaar; bel 043-6018812 of mail naar h.erinkveld@redemptoristen.nl . Ook op de website www.peerkepad.nl is de nodige informatie te vinden.

Het maximum aantal deelnemers is 14. Tijdige aanmelding is daarom aan te raden.

Sint Gerardus (1726-1755) was een Italiaanse broeder-redemptorist, die in het redemptoristenklooster Wittem (Zuid-Limburg) wordt vereerd. Zijn medebroeder Petrus Donders (1809-1887; in zijn geboortestad Tilburg ‘Peerke’ genoemd) woonde een groot deel van zijn leven onder verstoten melaatsen in Suriname.

De tocht biedt een week lang wandelplezier in groepsverband. Het pelgrimskarakter komt tot uiting in af en toe een kort bezinningsmoment; soms wordt in stilte gewandeld. Onderweg wordt letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij religieus en cultureel erfgoed dat men tegenkomt.

info

(043) 60 188 12
h.erinkveld@redemptoristen.nl
www.peerkepad.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl