Vandaag is zaterdag 23 juni  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 19 april 2017    Evangelie van 2017-04-19
(Heilige Leo)
begintijd10:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelMystiek in beeld
beschrijving

Woensdag, midden in de week, tijd voor jezelf en...?!

Mystiek en mystieke ervaringen zijn van alle tijden, plaatsen, religies en culturen. De belangstelling voor mystiek groeit in onze tijd. Maar wat is eigenlijk mystiek? Wat is een mystieke ervaring? En wat kan ik er mee?

Vragen waar niet zo eenvoudig antwoord op te geven is. Zeker is dat het te maken heeft met de diepere lagen van de ziel, meestal verborgen onder de horizon. Zoals de kleurlagen op de afbeelding. Gelukkig zijn veel mystieke ervaringen, overdenkingen en zoektochten verwoord, bezongen of verbeeld. Prachtig, ontroerend, soms confronterend. Naast onze eigen ervaringen kunnen we putten uit een schat aan verhalen, gedichten, liederen en beelden.

Tien maandelijkse bijeenkomsten
In 10 maandelijkse bijeenkomsten willen Thom Breukel (tekenaar / auteur) en Maria Scherf (beeldend kunstenaar / begeleider) samen met u onderzoeken wat die verhalen, gedichten en liederen ons te zeggen hebben. Wij bieden u tijd en ruimte voor verbinding, verwondering en verdieping. Wij vragen van u de intentie om deze ontdekkingsreis in zijn geheel aan te gaan.

In iedere bijeenkomst staat een andere mysticus centraal, zoals: Eckhart, Johannes van het Kruis, Thomas Merton, maar ook kunstenaars als Mondriaan, Satie en Joost Zwagerman, of een politicus als Dag Hammarskjöld. En omdat de begrippen mystiek en mystieke ervaring moeilijk in woorden te vatten zijn, neemt de verwerking d.m.v. schilderen en tekenen een belangrijke plaats in op deze woensdagochtenden. De andere werkvormen zijn meditatie en gesprek.

Data:
 
14 september, 12 oktober, 16 november en 14 december 2016
18 januari, 15 februari, 15 maart, 19 april, 17 mei en 14 juni 2017
Tijd: 10.00 - 13.00 uur
Plaats:
 
Huis op het Spui, Handboogstraat 4, Amsterdam Centrum
(OV: vanaf Centraal Station tram 1, 2, en 5, halte Spui)
Kosten:
 
€10 per keer incl. materiaal, koffie/thee
te voldoen per 5 keer
Aanmelden: Per telefoon of e-mail

Ervaring is niet nodig, ieder is van harte welkom!

info

Maria Scherf
frscherf@gmail.com
(06) 28 194 999

locatieHuis op het Spui, Handboogstraat 4
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2018 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl