Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 1 juni t/m zondag 23 oktober 2016    Evangelie van 2016-06-01
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelExpositie ‘Reflectie’
beschrijving

Hedendaagse lokale Deurnese kunstenaars herbronnen, verbeelden, vertalen religieuze werken van de dokter-schilder Hendrik Wiegersma. 20 kunstenaars lieten zich inspireren door oude Bijbelse thema’s, die verrassend actueel blijken te zijn. Wilma Koolen-Hermkens en pastoor Paul Janssen schreven korte bezinnende teksten om de oude en nieuwe kunstwerken met elkaar te verbinden.

Op zondag 29 mei 2016 heeft de nieuwe bisschop van Den Bosch, Mgr. De Korte de expositie geopend. Hij sprak over het belang van kunst als bron om het evangelie nieuwe actualiteit te geven.

info

Pastoor Paul Janssen
(06) 21 95 79 40
pastoor@heiligewillibrorddeurne.nl
www.heiligewillibrorddeurne.nl

locatieSint Willibrorduskerk, Markt 9
plaatsDeurne (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl