Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 29 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-29
begintijd09:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelHooggevoelige kinderen begeleiden
beschrijving

Dit seminar behandelt het onderwerp hooggevoeligheid vanuit een christelijke achtergrond. U heeft gemerkt dat uw kind emotioneler en fijngevoeliger reageert dan andere kinderen? En toch wilt u uw kind leren stevig in de maatschappij te staan en het doorzettingsvermogen leren en zelfvertrouwen geven.

Dit seminar geeft u waardevolle informatie en tips over de begeleiding en opvoeding van hooggevoelige kinderen. Ouders, leraren en opvoeders is de problematiek rond AD(H)D-kinderen meestal wel bekend. Maar veelal onbekend is echter, dat er een behoorlijk grote groep kinderen is, wiens gedrag vaak erg veel lijkt op AD(H)D, maar die toch niet in die groep thuishoren. Ze worden niet begrepen, men behandelt ze of als AD(H)D kinderen of men verwacht ‘normaal’ gedrag en ‘normale’ reacties van hen. Hoewel de meeste kinderen erg intelligent zijn, zijn velen niet in staat - bijvoorbeeld in een lawaaierige omgeving of onder hoge druk, hun gaven en talenten te ontplooien. Sommige worden op die manier onnodig spijbelaar of schoolverlater.

Het gaat hier niet om een randverschijnsel, circa 15 tot 20% van de kinderen zijn hooggevoelig. Deze hooggevoeligheid moeten we erkennen en onze kinderen de noodzakelijke aandacht en tijd geven, zodat ze zich emotioneel gezonde volwassenen kunnen ontwikkelen. Tijdens dit seminar komt aan de orde: - Hoe herken je hooggevoeligheid bij een kind - Verschil tussen hooggevoeligheid AD(H)D - Verschil in opvoeding met andere kinderen.

We hebben de prijs voor deze dag verlaagd naar € 15,-; zelf lunch meenemen, voor koffie en thee wordt gezorgd.

info

M. Martens-Niemeijer
info@johannesheerd.nl
www.johannesheerd.nl

organisatie
locatiePriorij Nazareth - Oude Munt
plaatsTegelen (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl