Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf vrijdag 30 september 2016    Evangelie van 2016-09-30
(Sint Hiëronimus)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelKindercatechese training 3-6 jaar
beschrijving

Na vier succesvolle Engelstalige trainingen voor de Catechese van de Goede Herder, kan ik u nu met blijdschap aankondigen dat we dit najaar een Nederlandstalige cursus kunnen aanbieden.

Met ingang van 30 september 2016 zullen we een reeks van twaalf cursusdagen inluiden. Op zes vrijdagen en de daaropvolgende zaterdagen zullen we ons met name richten op de speciale methodologie van deze kindercatechese. Zuster Theresa Anne Knuth, van de dominicanessen van St. Cecilia uit Sittard, zal ons meenemen in de ontdekking van het drie- tot zesjarige kind en diens religieuze beleving.

We zullen de gelegenheid hebben om uitgebreid te ervaren hoe zo’n jong kind het Woord van God kan worden aangeboden. We zullen ook leren hoe de vele materialen worden gemaakt, voor het inrichten van het atrium, de bijzondere zaal waar deze catechese plaatsvindt.

Graag bied ik u bijgaande flyer aan met informatie over de docent, data, kosten en de locatie. Ik verzoek u deze door te sturen aan personen die wellicht geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Data

  • vrijdag 30 september 2016
  • vrijdag 4 en zaterdag 5 november 2016
  • vrijdag 2 en zaterdag 3 december 2016
  • vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2017
  • vrijdag 10 en zaterdag 11 februari 2017
  • vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017

Tijdschema: 10.00-17.00 uur (9.00 uur H. Mis in Leiden)

Kosten
€ 75 voor de cursus zelf en € 25 voor de lunches. Deze bijdrage dekt de totale kosten niet volledig. We vragen een vooruitbetaling van € 50 bij inschrijving voor de training. De cursus wordt gesteund door donateurs. Giften zijn welkom (een aanvulling van € 150 per persoon zou de kosten kunnen dekken). Geïnteresseerde personen voor wie de kosten een bezwaar zijn, vragen we om contact op te nemen. De kosten moeten in ieder geval geen belemmering vormen voor deelname.

info

training@catechesegoedeherder.nl
info@catechesegoedeherder.nl

locatiePastorie van de O.L.V. Hemelvaart en St. Josephkerk, Herensingel 3
plaatsLeiden (Zuid-Holland)
postcode23
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl